El massis de l'Ardenya L'associació Notícies Correu
       
Què és l'Ardenya?
 Situació
 Protecció
 Vegetació
 Fauna
 Ecosistema mari
 Ocupació humana i patrimoni
Arxiu fotogràfic
 Generals
 Formes granitiques
 Vegetació
 Fauna
 Ecosistema mari
 Antigues
 Paissatge
     El massis de l'Ardenya |Protecció  
 

Des de 1992, el PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural aprovat pel govern català) dota d’una protecció bàsica al massís.

El març del 2003 , sota la coordinació de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l'Associació Ardenya. Patrimoni i Natura , s’encarrega l’elaboració d’un Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal del paratge Romaguer, un dels més afectats per l'incendi que el 31 de gener de 2003 va cremar més de 550 ha del massís de l'Ardenya. L'objectiu d'aquest Pla és el de promoure-hi una gestió forestal sostenible que afavoreixi el desenvolupament de la sureda, respecti els valors ecològics i paisatgístics de l'espai, i procuri per la recuperació dels terrenys afectats per l'incendi esmentat.

PROJECTE LIFE-MEDI AMBIENT

L’associació Ardenya col•laborà amb l’Ajuntament de St. Feliu de Guíxols en la redacció de la proposta a desenvolupar en el marc d’un projecte LIFE-MEDI AMBIENT de Unió Europea. Aquest projecte fou elaborat per el CILMA ( Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient ) a través de l’Associació Naturalistes de Girona i englobava diferents espais naturals de diversos municipis de la província de Girona, com ara Sta. Cristina d’Aro, Castell-Platja d’Aro, Tossa de Mar i St. Feliu de Guíxols,entre d’altres. Es tractava que cada municipi proposés un espai natural sense rang de protecció i s’hi elaborés una proposta de desenvolupament sostenible per tal de potenciar-lo social, econòmica i ambientalment. La idea era crear una xarxa de diferents espais naturals on implantar una gestió sostenible que els revaloritzés. La proposta de l’Ajuntament, a instàncies de l’Associació Ardenya, fou l’espai de la riera de Les Comes i de St.Amanç, a on s’hi proposaven una sèrie d’accions que serviren per elaborar la part del projecte conjunt que pertocava a l’espai proposat per St. Feliu.
Lamentablement, aquest projecte, que depenia en bona part de l’aportació econòmica europea, fou finalment denegat per la Comissió Europea.

 
   
 Contactar | Mapa web | Informació Legal | Anar a l'Inici