El massis de l'Ardenya L'associació Notícies Correu
       
Què és l'Ardenya?
 Situació
 Protecció
 Vegetació
 Fauna
 Ecosistema mari
 Ocupació humana i patrimoni
Arxiu fotogràfic
 Generals
 Formes granitiques
 Vegetació
 Fauna
 Ecosistema mari
 Antigues
 Paissatge
     El massis de l'Ardenya |Ecosistema  
 

El massís de l’Ardenya, a la part gironina de la Serralada Litoral Catalana, conforma un paisatge granític que presenta morfologies d’una gran singularitat.
Combina relleus abruptes –majoritaris- amb d’altres de més arrodonits, i les seves màximes altures són el puig de Cadiretes (518 metres) i el Montagut (505 metres) i les Cols (417 metres).

Geològicament, l'Ardenya està formada majoritàriament per roca granítica. L'erosió produïda sobre aquesta roca ha originat que tot el massís contingui nombroses formacions granítiques molt singulars. Són presents a tota l’Ardenya boles arrodonides de granit de considerables dimensions, algunes formant pedres cavalleres (pedres superposades) com ara Pedralta, entre Sant Feliu i Santa Cristina. També apareixen abundants doms granítics, que són promontoris o turons de roca aïllats respecte el terreny que els envolta. Altres formacions de mida més petita són les cassoletes, concavitats sobre roques granítiques que s'emplenen d'aigua quan plou; i els tafonis, cavitats que es formen dins els blocs granítics i que poden arribar a formar petites coves. Al front marítim, podem trobar els espectaculars penya-segats costaners, formats per l'acció de l'aigua sobre el massís.

 
 Contactar | Mapa web | Informació Legal | Anar a l'Inici