El massis de l'Ardenya L'associació Noticies Correu
       
Quí som?
Objectius
Activitat
 Gestió d'espais naturals
 Recuperació del patrimòni
 Difusió del patrimòni natural  i cultural
 Debats i conferències
 Área jurídica
Enllaços
Com fer-se sòci
Sobre la web
     L'associació | Activitat | Recuperació del patrimoni  
 

Projecte de recuperació de l'ermita de Sant Amanç (Sant Feliu de Guíxols)

L'ermita de Sant Amanç és una ermita aixecada el segle XVII situada en el bell paratge de la vall de Sant Amanç. Durant molts anys aquesta ermita fou lloc de trobada i d'aplecs pels habitants de Sant Feliu de Guíxols. Lamentablement, el seu estat actual és d'abandó i de ruïna, tot i que encara es mantenen les parets perimetrals.

 


Fotografia de l'ermita de Sant Amanç

LINK a WEB-ERMITA

 

Recuperació del camí de Can Rifà (massís de l'Ardenya)

Ardenya. Patrimoni i Natura ha promogut la recuperació del desaparegut camí de can Rifà, que des de la vall de les Comes mena a aquest mas a través del paratge Romaguer.

 


Camí de can Rifà

 

Recuperació de la font “Les Tres Fonts” (Sant Feliu de Guíxols)

Una de les fonts més conegudes i concorregudes de l'Ardenya ganxona és la font de les Tres Fonts. Es va encarregar la seva recuperació i actualment torna a rajar pràcticament tot l'any.

 


Font de les tres fonts

 

Ampliació del plànol de camins rurals de l'Ajuntament de St. Feliu de Guíxols

En col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, s'ha ampliat el plànol de camins rurals amb nous corriols i camins de poca amplada que no apareixien en la primera versió.

 

Recuperació de l'antic camí de ronda del paratge dels Canyerets (Sant Feliu de Guíxols)

L'Associació proposà i assessorà a l'Ajuntament en la recuperació de l'antic tram de camí de ronda que menava des de la carretera de Tossa a la Platja dels Canyerets de St. Feliu de Guíxols, que restava pràcticament colgat de vegetació. Aquest camí de ronda era antigament molt utilitzat pels carrabiners, que tenien la seva caserna en una edificació, encara dempeus, situada a mig trajecte de camí. Actualment hom pot tornar a gaudir de les fantàstiques vistes que ofereix la passejada, que finalitza a la bonica platja dels Canyerets. Hi està prohibit l'accés motoritzat.

 


La platja de Canyerets

 

Estudi per a la recuperació del trajecte del camí de ronda de St. Feliu a Tossa de Mar.

El camí de ronda entre Sant Feliu i Tossa de Mar es troba tallat en alguns punts per edificacions i tanques que s'han anat aixecant en les darreres dècades. L'estudi presentat a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols proposa un traçat definitiu pel camí i un seguit de propostes amb l'objectiu de recuperar l'accés públic a aquest camí que ressegueix la costa de l'Ardenya.

 

L'origen del camí de ronda de Sant Feliu a Tossa –en alguns trams resultat de la suma de diversos camins- són els recorreguts que feien els carrabiners en la seva tasca de vigilar el contraban que es produïa al llarg de la Costa Brava.

 


Fotografies de la façana litoral

 

 

Conveni de cessió de dues parcel·les de la urbanització de Casanova.

L'associació ha arribat a un acord amb l'Ajuntament de Sant Feliu per tal que no es posin a la venta dues parcel·les urbanitzables de propietat municipal situades a la urbanització de Casanova i les cedeixi a l'associació per tal que aquesta hi endegui un projecte d'horta ecològica. Les dues parcel·les, de poca superfície, contenien fins fa pocs mesos testimonis dels darrers horts cultivats en el mas de Casanova.

 

Malauradament, les feixes que conformaven l'horta es van malmenar fa poc a causa de maquinària de construcció. S'hi ha abocat runes i terres, tot i que encara es conserva el bonic pou que abastia l'horta.

 

En aquests moments queda pendent que es restauri el terreny per tal de poder iniciar-hi l'activitat agrícola.

 

 
 Contactar | Mapa web | Informació Legal | Anar a l'Inici