El massis de l'Ardenya L'associació Noticies Correu
       
Quí som?
Objectius
Activitat
 Gestió d'espais naturals
 Recuperació del patrimòni
 Difusió del patrimòni natural  i cultural
 Debats i conferències
 Área jurídica
Enllaços
Com fer-se sòci
Sobre la web
     L'associació | Activitat | Gestió d'espais naturals  
 

Conveni entre l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l'Associació Ardenya, Patrimoni i Natura per als treballs d'assessorament en la gestió del paratge Romaguer (Sant Feliu de Guíxols).

El Paratge Romaguer és una finca de propietat municipal d'unes 100 hectàrees coberta principalment per suros i pins en una vessant de la capçalera de la riera de les Comes, a l'obaga del Puig Gros i Puig Romaguer. Per la seva situació i característiques, és un paratge idoni per a descobrir-ne els seus valors naturals i fruir del paisatge.
A principis de 2001, es signà un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Sant Feliu i l'Associació Ardenya. Patrimoni i Natura per a la seva cogestió. Les tasques consisteixen en l'inventari dels valors naturals i culturals d'aquest espai, senyalització i manteniment de camins, i divulgació de patrimoni que acull.


Paratge Romaguer

 

Actualització de l'inventari d'abocaments incontrolats de Sant Feliu de Guíxols i planificació de la seva neteja.

L'Associació Ardenya. Patrimoni i Natura col·labora des de 2002 amb l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols en l'actualització anual de l'inventari d'abocaments incontrolats del municipi, i en la seva neteja a través de l'empresa de neteja de la ciutat. A principis de 2004, ja s'han netejat més de la meitat dels abocaments identificats al municipi.

 

Coordinació del Pla de Gestió Forestal per a la finca del Paratge Romaguer (Sant Feliu de Guíxols).

Des de març de 2003, experts forestals, sota la coordinació de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l'Associació Ardenya. Patrimoni i Natura , elaboren un Pla de Gestió i Millora Forestal del paratge Romaguer, un dels més afectats per l'incendi que el 31 de gener de 2003 va cremar més de ....... ha del massís de l'Ardenya. L'objectiu d'aquest Pla és el de promoure-hi una gestió forestal sostenible que afavoreixi el desenvolupament de la sureda, respecti els valors ecològics i paisatgístics de l'espai, i procuri per la recuperació dels terrenys afectats per l'incendi esmentat.

 

 

 
 Contactar | Mapa web | Informació Legal | Anar a l'Inici